Sanja Hamelink
Image default
Arts / Photography

Is cryptocurrency een soort loterij?

Je hoort er steeds meer over in het nieuws: de cryptocurrencies. De Bitcoin, wat de eerste digitale munt was, zorgde er voor dat je overal berichten over dit fenomeen hoorde. Dit komt door de enorme stijging die de bitcoin heeft gehad. Mensen die vroeger wat hadden ingekocht zijn nu miljonair of hebben in ieder geval veel geld. Hierna volgden veel andere munten en de handel markt is zo groot als het nu is. Steeds meer mensen doen er aan mee. Wil je dat ook of denk je dat het iets is als de Eurojackpot winnen, een loterij dus!

Dat is het zeker niet. Je kunt het een beetje vergelijken met aandelen. Daar moet je ook geld in investeren om er meer geld van te maken. Zo werkt de markt  van cryptocurrencies ook. De coins kunnen stijgen en dalen. Dit heeft met het vraag en aanbod te maken, maar ook door de ontwikkelingen van de bedrijven.

 

Maar wat is de basis? Hoe doe je dit precies? Je begint met een account aanmaken op Coinbase. Hier kun je met geld Bitcoin, Ethereum en Litecoin aanschaffen. Dit gebruik je om later in te ruilen voor andere munten. Als je een account hebt aangemaakt kun je bepalen hoeveel geld je wilt investeren. Net als de Jackpot staatsloterij is het handig om niet te veel geld te gebruiken. Je moet het geld kunnen missen. Als je de munten hebt gekregen moet je het overzetten naar een handel website. Daar worden allerlei coins aangeboden. Het overzetten kan wat tijd kosten. Zeker vanwege de drukte de laatste tijd is het een stuk lastiger om snel iets over te zetten. Heb dus wel geduld. Het is belangrijk om de handel website, zoals Binance, goed te onderzoeken. Je wilt niet blind ergens in investeren. Kijk hoe alles in z’n werk gaat en onderzoek of een bepaalde munt interessant is om in te investeren.

https://www.vergelijkloterij.nl/