Sanja Hamelink
Image default
Arts / Photography

Je kind naar buiten krijgen

 

Het is bewezen dat het meer dan gezond is voor kinderen om buiten te spelen. Het is goed voor hun ontwikkeling, zowel lichamelijk als geestelijk.

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je voldoende vitamines binnenkrijgt. Echter zijn kinderen nog een grote risicogroep voor een tekort aan vitamine d. Dat maakt het extra belangrijk dat de kinderen genoeg buiten zijn, want een tekort aan vitamine d kan alleen op worden gelost door middel van het eten van margarine en vette vis, of door genoeg in de zon te zijn. Hierbij kan het buitenspelen natuurlijk goed helpen, want een tekort aan vitamine d kan op langere termijn zorgen voor verschillende vervelende bijwerkingen, die zelfs blijvend kunnen zijn. Je kunt je kinderen natuurlijk dag in dag uit commanderen om naar buiten te gaan, maar nog beter is het om ervoor te zorgen dat ze uit zichzelf naar buiten gaan, door buiten ook leuk te maken. Zo moet er in ieder geval wat voor de kinderen te doen zijn. De makkelijkste manier om dit te bereiken is door een aantal speeltoestellen voor je kind aan te schaffen. Want, wanneer je kind niks te doen heeft en er niks in de buurt te vinden is, zal het ook minder leuk zijn om buiten te gaan spelen. Hij of zij zal dan eerder geneigd zijn voor de televisie te blijven zitten, of een spelletje te spelen op de computer. Iets wat bijna alle kinderen leuk vinden om op te spelen, is de trampoline. Een trampoline is een speeltoestel wat eigenlijk in elke tuin past, want hij komt in verschillende soorten en maten.

Het beste voor kleine kinderen is dan een trampoline met veiligheidsnet, zodat je zeker weet dat de kans op ongelukken gewoon sterk wordt verminderd. Zo krijg je én je kind meer naar buiten, én heeft je kind het buiten naar zijn zin.

http://www.trampolines.nl