Sanja Hamelink
Image default
Arts / Photography

Klachten voorkomen met een kaakcorrectie

Een afwijkende kaakstand is niet leuk, omdat er veel bijkomende klachten kunnen zijn. Sommige mensen hebben een afwijkende kaakstand. Het staat bovendien ook niet mooi waardoor een afwijkende kaakstand ook een sociaal en psychisch aspect heeft. De bijkomende klachten van een afwijkende kaakstand zijn niet leuk ze zorgen meestal voor klachten tijdens het eten of klachten als je over straat loopt, want het is niet leuk als je weet dat je een afwijkende kaakstand hebt. Denk bij deze klachten aan wan verhouding tussen de boven en de onderkaak, kaakgewrichtsklachten (met pijn), een aangetast kaakgewricht, een terugliggende onderkaak, een vooruitstekende onderkaak, een open beet, geen normale lipsluiting, een gummy smile en veel- of weinig kin. Deze klachten wil je graag allemaal voorkomen omdat je er erg veel last van kan hebben.

Als je deze klachten wilt voorkomen is het belangrijk dat je er voor zorgt dat jouw kaak zo snel mogelijk weer recht gaat staan en normaal gaat functioneren. Als je jong bent kan dat door gebruik te maken van orthodontische technieken. Deze orthodontische technieken zorgen er dan voor dat de kaak weer recht gaat staan. Volwassen mensen groeien alleen niet meer en kunnen daarom geen gebruik maken van deze orthodontische technieken. Als volwassene ben je gedwongen om een chirurgische kaakcorrectie te laten doen om je kaak weer recht te krijgen. http://www.orfeokliniek.nl/index.php/behandelingen/chirurgische-kaakcorrectie

Als je jouw kaak dus recht wilt krijgen en daarmee een hoop pijn en ellende wil voorkomen is het dus verstandig om een kaakcorrectie te laten doen. Want een kaakcorrectie is voor een volwassene nog de enige manier om een recht kaak te krijgen en daarmee de kans bijkomende klachten te verminderen. Deze behandeling duurt tussen de anderhalf en de twee jaar. Het eerste jaar van de behandeling is de voorbehandeling van de operatie en het laatste half jaar is de nabehandeling van de operatie.

http://www.orfeokliniek.nl/