Sanja Hamelink
Image default
Arts / Photography

Schuifpuien, net even anders toegepast

Wanneer u uw huis of een ruimte renoveert en schuifpuien van Schipper Ede wilt toepassen, zijn er veel aspecten waar u al direct, zelfs nog voor de start van de renovatie (of nieuwbouw) rekening mee moet houden. Omdat het altijd moeilijk is om bepaalde dingen later nog te veranderen of aan te passen.

Schuifpuien in vele soorten en maten

Een van de belangrijkste aspecten is de keuze van de juiste deuren of schuifpuien, in veel opzichten: wat voor soort deur/schuifpui wil ik en welke past het beste bij mijn woonwensen? Schuifpuien zijn hier een interessante optie – ze bieden vaak zeer ruimtebesparende oplossingen die ook op een bijzonder aantrekkelijke manier kunnen worden afgezet: ze kunnen zelfs bijdragen aan de decoratie van de ruimte. Aan de andere kant kunnen ze zelfs onopvallend naast of binnen een muur worden verborgen. Wat de installatie betreft, moeten we een keuze maken tussen deze twee varianten: De baan parallel aan de muur buiten, of een geïntegreerde versie, die vrijwel onzichtbaar in de muur verdwijnt.

Vele mogelijkheden

Afhankelijk van de gelegenheid kunt u een ruimte scheiden, rust en afzondering geven of – integendeel – een open ruimte met brede schuifdeuren creëren die breed en luchtig is en u uitnodigt om binnen te komen. Schuifpuien zijn – net als alle andere deuren – geschikt voor elk type ruimte. Of het nu zakelijk of privé is, tussen binnen en buiten, tussen keuken en woonkamer. En ook de installatie – in ieder geval bij de uitwendig geleide versie – is zeer eenvoudig: u hebt slechts één frame, twee rails en natuurlijk de bijbehorende schuifdeuren nodig!

Geschikt voor elke stijl

Een glazen schuifpui past perfect bij klassieke, maar ook moderne en hedendaagse architectuurstijlen. Met een metalen frame met bijvoorbeeld twee grote schuifelementen die zich bijna over de hele wand uitstrekken, creëert u een vloeiende overgang tussen binnen en buiten.

Ze zijn om verschillende redenen perfect voor een veranda. Ten eerste zorgt hun transparantie voor meer helderheid in de ruimte, ten tweede wordt u uitgenodigd naar buiten kijken in de tuin – wat kalmeert en ontspant.

Niets is beter dan het installeren van een zo transparant mogelijke schuifpui tussen bijvoorbeeld een keuken en de eetkamer. Een onopvallend variant zorgt ervoor alsof het lijkt dat hij er helemaal niet is. In een ruimte die modern en stijlvol is ontworpen past een schuifpui harmonieus in het totaalbeeld. Zodat hij niet echt opvalt, maar gewoon een praktische en esthetische touch aan het geheel toevoegt. Zo past u een schuifpui op een geheel andere wijze toe dan u wellicht ooit voor mogelijk had gehouden.