Sanja Hamelink
Image default
Arts / Photography

Spreekangst overwinnen met juiste coaching!

Spreekangst; een veelbesproken onderwerp in de laatste jaren. Een probleem waar steeds meer mensen mee kampen en iets wat niet aan de kant te zetten. Vanaf de middelbare school merken kinderen het al. Er wordt verwacht dat je altijd en overal goed kan spreken maar dat geldt simpelweg niet voor iedereen. Sommige mensen staan niet zo gemakkelijk als andere voor een grote groep, en dit is niet iets waar iemand zich voor hoeft te schamen. Het is een veelvoorkomend probleem, ook in de ‘grote mensen wereld’. Daarom willen wij bij Tailor You mensen die last hebben van spreekangst graag een handje helpen. Op deze manier helpen we een individu, maar ook een bedrijf omdat iemand breder inzetbaar is.

Tailoryou en de spreekangst cursus

Bij Tailoryou worden veel diverse cursussen aangeboden. De cursus die we hier gaan bespreken is de cursus ‘Privé coaching traject Spreekangst’. Het staat hier centraal om de angst voor te spreken voor kleine en grote groepen te overwinnen. Er wordt goed gekeken naar de angsten en negatieve overtuigingen die horen bij publiekelijk spreken, en hoe die passen bij het individu dat de training volgt. Er wordt goed per persoon gekeken wat de angsten zijn en waar deze vandaan komen zodat ze systematisch aangepakt kunnen worden. Aan het einde van de training is de deelnemer stukken verder en begonnen aan een traject waar deze veel van gaat leren!

Hoe verloopt de cursus?

De cursus begint normaliter met een intake gesprek. Hier wordt per individu gekeken wat de doelstellingen zijn van de training en hoe deze bereikt gaan worden. Hierbij staan de vaardigheden centraal en wordt er uitgebreid met de persoon overlegd. Ieder persoon is verschillend dus verwacht ook een zekere mate van maatwerk. De deelnemers worden gestimuleerd om actief aan de slag te gaan met de cursus en dit boekt goed resultaat. Meer interesse in de Cursus voor ‘Privé coaching traject spreekangst’ of andere cursussen. Bekijk dan onze website.

 

https://www.tailoryou.nl