Sanja Hamelink
Image default
Arts / Photography

Wat is een latex printer?

De latex printer wordt steeds populairder bij commerciële drukkerijen, omdat deze printers kunnen worden gebruikt voor een verscheidenheid aan binnen- en buitenmaterialen vanwege hun sneldrogend vermogen en op water gebaseerde formule. DE HP Latex printer is gekend als het populairste merk voor deze vorm van druk.

De voordelen van de latex printer

Naast het brede scala aan toepassingen die een latex printer biedt, zijn er vele voordelen verbonden aan het feit dat het zo’n populaire drukmethode is geworden.

Geen gevaarlijke chemicaliën

In het verleden maakten commerciële drukkerijen gebruik van oplosmiddelhoudende inkt die verbindingen bevatten die schadelijk waren voor mens en milieu. Latex-inkt werd geïntroduceerd als alternatief voor solvent, waarbij HP-latex inkten voor ongeveer 70% uit water bestaan. Door het verminderen van de milieu- en gezondheidsrisico’s van het drukwerk kan het eindproduct overal worden weergegeven, ook in de gezondheidszorg of eetgelegenheden.

Duurzaam en resistent

Latexinkt heeft een verschillende levensduur, afhankelijk van het materiaal en of het zich binnen of buiten bevindt. Echter, latex prints zijn kras- en slijtvast, evenals water- en chemicaliënbestendig tot verschillende niveaus. Om meer te weten te komen over de weerstand van latex inkten, kun je altijd contact opnemen met de professionals van Repromat.

Hoge kwaliteit en hoge snelheid

Latex printers drukken niet alleen af in levendige kleuren en heldere graphics, ze bieden ook een ongelooflijke kwaliteit en afdrukken die in een oogwenk klaar zijn. In tegenstelling tot traditionele solventprinters, hebben latex printers geen droogtijd nodig, zodat je direct na het voltooien van een opdracht kunt starten met de volgende opdracht.

Rendabel

Dankzij deze specifieke printers bespaar je geld door gebruik te maken van de hogesnelheidsdruk, omdat de afgewerkte producten twee keer zo snel te leveren zijn en dus meer opdrachten aangenomen kunnen worden. Als je de best mogelijke drukresultaten wilt bereiken en tegelijkertijd geld wilt besparen, het milieu wilt beschermen en kwaliteitsproducten wilt leveren, is de aanschaf van een latex printer zeker het overwegen waard.

Bij Repromat hebben ze een reeks HP Latex printers beschikbaar, ongeacht de omvang van je bedrijf. Neem vandaag nog contact op met hun team van experts op om je wensen te bespreken of bekijk de website voor de HP Latex printers.