Sanja Hamelink
Image default
Bedrijven

Behalen van het rijbewijs

Veel jongeren zijn van plan om op hun 18e verjaardag hun rijbewijs te halen. Helaas is dat niet zo makkelijk gedaan, je moet het rijbewijs namelijk verdienen. Het rijbewijs bestaat uit een theorie en een praktijkexamen. Voor het behalen van deze onderdelen moet er veel geleerd en geoefend worden. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om te oefenen hiervoor.

 

Theorie-examen

Voordat je op praktijkexamen gaat, moet je eerst je theorie-examen behalen. Dit kan op verschillende manieren. Het examen bestaat uit 3 onderdelen, al deze onderdelen moet je behalen met een maximaal aantal fouten. Dit examen vindt plaats in een gebouw van het CBR. Je kan dit examen zo vaak doen als je wilt, je moet alleen wel 30 euro per keer betalen.

 

Je kan op verschillende manieren oefenen voor het theorie-examen. Het is als eerste mogelijk om een boek te kopen en deze helemaal van buiten te leren. Dit kost ook het minste geld, je hoeft namelijk alleen het boek en het examen zelf te kopen. Het is ook mogelijk om een 1-dags cursus te volgen. Dit houdt in dat je 6 uur lang een cursus krijgt waarbij je door een leraar alles in je hoofd gestampt krijgt van theorie. Hierna vindt meteen het examen plaats. Dit is iets duurder, je betaald namelijk 100 euro exclusief de kosten van het examen. Het is wel bewezen dat dit de meest effectieve manier is.

 

Autorijschool Breda

Nadat je de theorie hebt behaald, mag je opzoek naar een rijschool, bijvoorbeeld autorijschool Breda. Het is heel erg belangrijk dat er een goede klik is tussen de rijschoolleraar en jezelf. Als er namelijk geen klik is dan wordt het heel erg moeilijk om fijne lessen te hebben en snel te slagen voor je examen. Neem hier dus vooral de tijd voor!

 

 

https://rijschoolviabreda.nl/