Sanja Hamelink
Image default
Bedrijven

Hier moet je op letten bij het verbouwen van een huis

Ben je van plan op een huis te kopen om te knappen of woon je wellicht in nee huis die opgeknapt moet worden? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je van plan bent op te starten met de verbouwing. In deze blog worden de meest belangrijke aandachtspunten beschreven.

Grootste kostenposten

Iedereen wil het liefst zo min mogelijk betalen. Alleen door de huidige inflatie worden goederen en diensten alleen nog maar duurder. Het aanbod in de bouw is daarnaast ook nog een schaars. Een goeie metselaar woont niet bepaald om de hoek. Kieser daarom voor om zoveel mogelijk werk zelf te doen. Simpele klussen als laminaat leggen, texen en schilden kan zo geleerd worden. Al deze kleine klusjes die je zelf op een vrije avond of weekenddag kan doen besparen je opgeteld een hoop geld.

Kies er ook voor om zelf zo veel mogelijk sloopwerk te doen. Vaak is het zo simpel als heel hard slaan met een moker. Let daarbij wel op bijkomende kosten als het milieupark en puin afvoeren. Puin afvoeren kost vaak meer als je denkt. Het kan voordeliger zijn om je puin af te laten voeren door een container te huren. Tot slot zitten je grootste kosten bij de man uren en het materiaal. Kies er daarom voor om zelf onderzoek te doen naar tweedehands materiaal dat nog goed is voor gebruik. Koop bijvoorbeeld isolatieplaten voor de helft van de prijs wanneer je toch van plan bent om ze in stukken te snijden.

Twijfel? Bel een specialist!

Neem het alles zelf doen niet te letterlijk. Wanneer je het echt niet weet is het beter om een specialist te bellen om te laten kijken naar het probleem waar je tegen aan kt. Zet je ego opzij en laat er een professional naar laten kijken. Wanneer je toch eigenwijs bent en de klus zelf probeert te klaren kun je mogelijk tot grotere problemen aanlopen. Grotere problemen betekend ook meer kosten. En dat is nou net iets dat we niet willen.   

https://afvalcontainersdrechtsteden.nl/puin-afvoeren/

Gerelateerde artikelen

Het perfecte kraamcadeau vinden doe je zo

Het opbouwen van een passief inkomen

Hoe kun je inclusiever zijn naar klanten toe?