Sanja Hamelink
Image default
Bedrijven

Metaalbewerking

In principe is het geen begrip wat onduidelijk is; metaalbewerking. Het woord zegt het namelijk al.  Metaalbewerking is een algemene benaming die wordt gebruikt voor het bewerken van metaal. Sinds de ontdekking van metaal in ertsen heeft de mensheid verschillende periodes gehad die zich kenmerkten door een bepaald metaal. Zo wordt er dus gesproken over de bronstijd en de ijzertijd. Tegenwoordig wordt er een metaaltechniek toegepast waardoor metaal in verschillende vormen gebracht kan worden.

 

Hoe worden bruggen gemaakt?

Metaal speelt ook een hele grote rol is het maken van bruggen. Doormiddel van metaalbewerking kunnen alle metalen in een vorm worden gebracht waardoor uiteindelijk een hele stevige brug ontstaat. Metaal is namelijk niet kapot te krijgen, het is een hele sterkte stof. Nu worden er niet alleen bruggen gemaakt, maar ook andere voorwerpen. Denk bijvoorbeeld aan schepen, jachten, machineframes, puinconstructies en kunstwerken. Ook worden er sieraden en horloges van gemaakt. De metaalbewerking is een hele brede sector waarin grote en kleine producten gemaakt kunnen worden.

 

De productie van horloges

Zoals eerder vernoemd worden er dus ook horloges gemaakt van metaal. Vele horloges worden met machines gemaakt. Dat wil zeggen dat er verschillende kleine onderdelen met behulp van machines tot een horloge wordt gefabriceerd. Dit wordt vaak in een lopende band gedaan. Nu worden er ook horloges met de hand gemaakt, dit zijn vaak de designer horloges. Dit verschil is ook te zien in prijs. Sommige horloges kunnen namelijk 15000 euro waard zijn. Deze prijzen zijn voor een normale burger niet te betalen, hierdoor worden deze horloges dan ook alleen gedragen door de rijke mensen. denk bijvoorbeeld aan artiesten of bazen uit het bedrijfsleven. Het geeft vaak ook een status af.

https://cncnederland.nl/metaalbewerking/