Sanja Hamelink
Image default
Bedrijven

Tips voor een actief weekendje weg!

Van suppen tot kanovaren, kitesurfen en zeilen tot wandelen in de natuur en paardrijden, kamperen en fietsen. Een weekendje weg hoeft zeker niet saai te zijn! Er is genoeg te beleven voor een actief weekendje weg in eigen land of in een van onze buurlanden zoals België of Duitsland. Heb je ook zin om er een paar dagen tussenuit te gaan, maar blijf je liever actief bezig? Kun jij wel wat inspiratie gebruiken voor je volgende weekendje weg? Met onderstaande tips weet jij vast wat jij moet plannen!

Kamperen op de Veluwe

De Veluwe is een perfecte plek om er even helemaal tussenuit te gaan. Dit prachtige gebied staat bekend om zijn unieke natuur en de wilde dieren die je kunt spotten. Wil je zo dicht mogelijk bij de natuur zijn, ga dan bijvoorbeeld kamperen op een natuurcamping. Dan zit je midden in de bossen en kun je vanaf de camping zo de natuur in voor een gezellige wandeling. Op de Veluwe kun je grote of kleine stukken wandelen. Maak een korte wandeling van 6 kilometer of kies een route in de omgeving en leg wat meer kilometers af. Op de Veluwe kan het allemaal en is daarom een ​​goede bestemming voor een actieve vakantie of een weekendje weg in Nederland.

Activiteiten in de Ardennen

Wil je tijdens je vakantie nog meer in de natuur zijn? Wil je eens de natuur van onze zuiderburen verkennen? Dan is een weekendje Ardennen perfect! Er zijn vele activiteiten Ardennen die je hier kunt doen. Houd jij ook van actie? Dan heb je met activiteiten Ardennen de juiste keuze gemaakt. Je kunt hier wandelen, mountainbiken, hiken of hardlopen. Tegelijkertijd kunt u genieten van de prachtige omgeving en de mooie natuur. Kortom, er zijn vele activiteiten Ardennen te vinden en te doen zodat je een actief weekendje weg kunt hebben!

Kajakken in de Gelderland

Er zijn verschillende rivieren in de Achterhoek in het Nederlandse Gelderland, die ideaal zijn voor een kano- of kajaktocht. Bijvoorbeeld De Oude IJssel en de Berkel. Het voordeel is dat deze rivieren dankzij dammen op grote hoogte worden gehouden, zodat ze het hele jaar door bevaarbaar zijn. Terwijl je actief bezig bent, kun je tegelijkertijd genieten van de omgeving zoals vogels of de mooie steden. Je kunt het allemaal bekijken vanaf je kajak! Voor nog meer plezier kun je ook een uitstapje naar het historische plekje Zutphen. Het is een oude stad waar je veel sfeervolle en gezellige restaurantjes en barretjes zult vinden. Perfect voor na een actieve ochtend of middag!

https://indardennen.be/activiteiten/