Sanja Hamelink
Image default
Bedrijven

Tips voor een verbouwing

De zomer komt er weer aan! Zomers kiezen er veel Nederlanders voor om hun huis mooi te laten opknappen of helemaal te verbouwen. De zomer is er natuurlijk de ideale tijd voor aangezien het weer prachtig is. Toch zijn er bepaalde dingen waar mensen op moeten letten bij een verbouwing of een renovatie die te vaak vergeten worden. Hierdoor wordt de verbouwing erg rommelig, onverzorgd en kan het u juist veel stress opleveren. Lees de onderstaande noodzakelijke tips om er voor te zorgen dat u een feilloze verbouwing of renovatie tegemoet kunt gaan!

Planning

Het allerbelangrijkste waar veel mensen niet rekening mee houden is dat ze realistisch moeten blijven met de planning. U kunt misschien wel binnen twee weken een hele aanbouw willen plaatsen aan uw huis, maar dit is vaak niet realistisch. Het is belangrijk dat u met de makelaar goed doorspreekt wat uw plannen zijn. Hou er wel rekening mee dat er altijd een kleine uitloop kan zijn door onverwachte omstandigheden. Wanneer het ineens begint te hagelen kan de makelaar hier natuurlijk ook niks aan doen! Zorg ervoor dat u altijd tenminste op twee weken uitloop rekent.

Afval

Een verhuizing of verbouwing neemt vaak veel afval met zich mee. Zorg dat u een container huurt waar dit afval tijdelijk in kan worden opgeslagen. Een container huren in Hilversum kan bijvoorbeeld ook, toch moet u vaak van de gemeente hier ook een vergunning voor krijgen aangezien u niet zomaar een container in uw voortuin mag laten staan.

Buren

Zorg dat u de buren goed informeert over uw verbouwing. Geef aan op welke dagen en op welke tijdstippen er werk verricht zal worden. Probeer veel rekening te houden met uw buren, zij zullen dit namelijk erg waarderen. U moet zich natuurlijk wel goed blijven voelen in uw buurt. Zorg dat u ook altijd binnen de wettelijke toegestane tijdstippen aan het verbouwen bent.