Sanja Hamelink
Image default
Bedrijven

Waar let je op bij het kiezen van een Macbook?

Als jij je aan het verdiepen bent in het een nieuwe laptop dan vliegen de moeilijke termen zoals Gigahertz, dual-core en quad-core je om de oren. Het is dan ook heel begrijpelijk dat je niet weet waar jij precies op moet letten. In dit artikel hopen wij je te kunnen informeren.

Een nieuwe Macbook kopen is een grote investering. Ze zijn duurder dan een Windows laptop, maar hebben dan ook de voordelen dat ze langer mee gaan, nooit vast lopen en veel moeilijker te hacken zijn.

Kies jij voor professioneel of lichtgewicht?

Er zijn twee soorten MacBook; Macbook Air en Macbook Pro.

Macbook Air

– Is goedkoper dan de Macbook Pro

– Is draagbaarder en lichter in gewicht

– Heeft minder zware specificaties

Macbook Pro

– Krachtige laptop

– Ultieme prestaties

– Goed voor multitasking

Beide laptops zijn op te laden met een Macbook oplader. Een Macbook oplader is een kleine kabel die je gemakkelijk in de laptop en het stopcontact steekt. Je kunt Macbook opladers ook los kopen, zodat jij altijd een oplader beschikbaar hebt.

Het brein van je Macbook

Hoe krachtig de processor moet zijn is een van de belangrijkste keuzes die je moet maken bij de aanschaf van een nieuwe laptop. Dit is namelijk het brein van je laptop die alle berekeningen uitvoert. Hoe krachtiger de processor, hoe sneller de prestaties. De nieuwere Macbook Pro’s hebben een processor tot 2,6 GHz, terwijl de al wat oudere refurbished Macbook Airs 1,4 tot 1,6 GHz processors hebben.

Het is ook belangrijk dat je kijkt naar hoeveel kernen apart berekeningen kunnen uitvoeren. Dit is bij MacBook dual-core of quad-core. Dit betekent dat de laptop 2 of 4 kernen heeft. Hoe meer kernen hoe sneller je laptop klaar is met rekenen.

Harde schijf

Ga voor de grootste harde schijf die je budget kan toelaten. Het kan heel snel vol raken en de besturingssystemen worden steeds groter.

https://www.kabelmaatje.nl/macbook-opladers/