Sanja Hamelink
Image default
Bedrijven

Wel of niet scheiden?

Soms wil het niet meer echt. Toch, twijfel je: scheiden of blijven? Jouw hoofd kan overuren draaien als je hierover nadenkt. En, dag in dag uit, verandert er tussentijds niets. Waar ben je bang voor? Wil je misschien scheiden, maar weet je niet of dit het juiste is om te doen? Lees dan hier de mogelijke overwegingen die je kunt hebben.

Het is niet veilig: scheiding aanvragen

Is de situatie voor jou of voor jou kinderen niet veilig door jouw partner? Dan is het tijd om meteen aan de bel te trekken. Dan kun je het best zo snel mogelijk de scheiding aanvragen. Bekijk natuurlijk hoe je dat doet, op een manier die veilig is voor jou en indien van toepassing, jouw kinderen. Twijfel je of de situatie voor jou wel onveilig is, voor een scheiding aanvragen? Bedenk dan wat het zou betekenen als wat jouw partner jou aandoet, hij of zij jouw kind aandoet? Is dat veilig of goed voor een kind of juist bijzonder schadelijk? Vaak weet je in jouw hart wel wat het antwoord is. Luister daarnaar.

Volg jouw geluk

Weet je in jouw hart dat het niet meer werkt tussen jullie? Volg dan jouw geluk. Ook al is dat naar voor jouw partner. Zijn er kinderen in het spel? Dan kun je altijd kijken, naar wat jij nodig hebt, ook als moeder of vader zijnde. Wil je jouw kinderen een zorgeloze jeugd geven? Als er geen hooglopende ruzie is en geen nare sfeer voor de kinderen? Dan is het meestal fijner voor kinderen en minder traumatisch als ouders bij elkaar blijven. Sommige ouders gaan zelfs als liefdespartners uit elkaar, maar zijn wel als ouders en gezin nog bij elkaar. Vaak werkt het niet. Soms voelt iemand dat hij, zij of hen als het ware geen adem meer krijgt in de situatie. Uiteindelijk moet je doen, wat voor jou goed voelt. Er is geen goed of fout antwoord. We willen graag iedereen pijn besparen, maar zo werkt het leven niet.

Soms komen mensen toch weer bij elkaar

Soms komen mensen nadat ze al van tafel en bed zijn gescheiden, weer bij elkaar. Soms vind je elkaar door los te laten. Dat kan. 

https://mediatorkaart.nl/echtscheiding-aanvragen/